• MUZEU I MEMORIES – PORTAL ONLINE DEDIKUAR RINISE

  MUZEU I MEMORIES – PORTAL ONLINE DEDIKUAR RINISE

  Projekti “Muzeu i Memories” u realizua nga ISP dhe me mbeshtetje te Ministrise se Kultures (2014 dhe 2015). Muzeu online i dedikohet moshave te reja qe nuk e kane jetuar periudhen komuniste. Ai u projektua në tri forma plotësuese. Së pari, një muze virtual online informues për periudhën komuniste, mënyrën e jetesës dhe funksionimin, tiparet

  READ MORE
 • EKSPERIMENT SOCIAL: ÇFARE MENDOJNE TE RINJTE PER PERIUDHEN KOMUNISTE

  EKSPERIMENT SOCIAL: ÇFARE MENDOJNE TE RINJTE PER PERIUDHEN KOMUNISTE

  Instituti i Studimeve Politike (www.isp.com.al) është ideator dhe realizues i projektit të muzeut virtual www.muzeuimemories.al. Projekti ka pasur mbështetjen e Ministrisë së Kulturës dhe është zhvilluar në dy faza: ideimi dhe realizimi i muzeut virtual online, si dhe eksperimentimi social i efekteve të tij tek komunitetet e caktuara, sidomos grupmoshat e reja, të lindura pas

  READ MORE
 • SHQIPERIA 1945-1990: JETA, ORGANIZIMI DHE SHOQERIA

  SHQIPERIA 1945-1990: JETA, ORGANIZIMI DHE SHOQERIA

  Instituti i Studimeve Politike ka krijuar nje pervoje pozitive me aktivitete qe lidhen me memorien ndaj te kaluares komuniste dhe dialogun mbi pasojat dhe trashegimine e saj. Pas realizimit te Muzeu i Memories online, ISP erdhi me 2017 me nje ide tjeter novatore, – prezantimin online te jetes dhe funksionimit te shoqerise shqiptare gjate periudhes

  READ MORE