• RAPORT I MONITORIMIT MBI DBP 2016

  RAPORT I MONITORIMIT MBI DBP 2016

  Në kuadër të projektit për periudhën mars-prill-maj 2016 ISP publikon raportin e parë kombëtar mbi demokracinë e brendshme dhe treguesit e cilësisë së funksionimit të partive politike në Shqipëri. Kjo është hera e parë në historinë 26 vjeçare të pluralizmit politik që hartohet një raport periodik kombëtar mbi partitë politike, dhe që çështjet e demokracisë

  READ MORE
 • MONITORIMI I TRANSPARENCËS DHE SJELLJES SË ADMINISTRATËS GJYQËSORE NDAJ PUBLIKUT

  MONITORIMI I TRANSPARENCËS DHE SJELLJES SË ADMINISTRATËS GJYQËSORE NDAJ PUBLIKUT

  Projekti me titull “Monitorimi i transparencës dhe sjelljes së administratës gjyqësore ndaj publikut. Fushatë informuese nën moton: “Qytetarët denoncojnë dhe ndëshkojnë”, u zbatua nga Instituti i Studimeve Politike (ISP), me mbështetjen e Fondacionit OSFA, në kuadër të Programit “Sfidimi i Kulturës së Pandëshkueshmërisë”. Ky program ka për qëllim nxitjen e nismave për sfidimin e kulturës

  READ MORE
 • NJË VIT I BRISHTË PËR DEMOKRACINË PARTIAKE – RAPORT 2016

  NJË VIT I BRISHTË PËR DEMOKRACINË PARTIAKE – RAPORT 2016

  Ky material monitorues dhe studimor prezantohet në kuadër të projektit mbi monitorimin e demokracisë së brendshme në partitë politike, realizuar nga Instituti i Studimeve Politike (www.isp.com.al) dhe mbështetur nga fondacioni “Fridrich Ebert Stiftung”. Stafi i ISP monitoroi intensivisht praktikat zgjedhore, praktikat statusore dhe aktivitetin e partive politike përgjatë 2016, për të prezantuar raportin e parë

  READ MORE