• BASHKITE E REJA: NIVEL I ULET I TRANSPARENCES PUBLIKE

    E drejta e informimit dhe bashkite:gjate vitit 2017 ISP mbeshtetur nga Leviz Albania kreu monitorimin aktiv te ligjit mbi te drejten e informimit ne 4 bashki të mëdha të vendit, Tiranë, Durrës, Vlorë e Shkodër. Monitorimi zbuloi një nivel të ulët transparence dhe dëshire për të zbatuar ligjin e informimit publik. Studimi gjeti se administrata, duke

    READ MORE
  • SPOT: PERGJEGJESITE E BASHKISE NDAJ QYTETAREVE

    Demokracia dhe pjesemarrje qytetare eshte ne radhe te pare sfide lokale. Tirana eshte kryeqytet, por nuk eshte Shqiperia. Ndaj edhe permes Dhomes Qytetare duam te ndikojme me modele te angazhimit lokal, – nje grup rinor mjaft aktiv vepron ne Vore ne mborjtje te te drejtave dhe interesave te te rinjeve, nje grup tjeter aktiv te

    READ MORE