• KOMISARIATI I SHKOLLES – PARTNERITET MIDIS NXENESVE E POLICISE

  KOMISARIATI I SHKOLLES – PARTNERITET MIDIS NXENESVE E POLICISE

  “Komisariati i Shkolles” dhe nisma “Policia – miku juaj” dedikuar bashkepunimit midis shkollave ne Tirane dhe policise se shtetit, ishte nje prej nismave te realizuara nga ISP në kuadër të projektit të mbështetur nga Programi SACP (Ambasada Suedeze).  Qëllimi i këtij projekti është vendosja e urave të partneritetit midis nxënësve të shkollave të mesme dhe

  READ MORE
 • SENSIBILIZIM: TE DREJTAT QYTETARE NE BASHKITE E REJA

  SENSIBILIZIM: TE DREJTAT QYTETARE NE BASHKITE E REJA

  Aktivistët e “Dhoma Qytetare”, Bashkia Përrenjas, në kuadër të projektit CIVILISC, organizuan një fushatë informuese në lidhje me informacionin mbi kompetencat e bashkisë pas ndarjes së re territoriale. Sot mbi 1000 qytetarë të kësaj bashkie mësuan më shumë rreth të drejtave të tyre në lidhje me arsimin, kulturën, bujqësinë dhe infrastrukturën. Këto janë të drejta

  READ MORE
 • REFORMA NE DREJTESI: ECURIA DHE PRITSHMERITE

  REFORMA NE DREJTESI: ECURIA DHE PRITSHMERITE

  Instituti i Studimeve Politike (ISP) me mbështetjen e fondacionit gjerman Konrad Adenauer, (KAS) ka kryer monitorimin institucional të ecurisë së reformës në drejtësi gjatë vitit 2017. Pjesë e monitorimit kanë qenë aktet e miratuara, roli i parlamentit dhe i institucioneve të drejtësisë, produktet vendimmarrëse dhe problematika të tjera specifike. Në këtë proces ISP ka qenë

  READ MORE